Dostupni linkovi

Vanredna vijest

U Alepu nove žrtve, Rusija nudi da prati humanitarne konvoje


Čovjek žali ubjene članove porodice u bombardovanju okruga Džib al Kubah u Alepu, 30. novembra 2016.

Sirijska vojska je sopštila je osvojili još jedna cijeli okrug Alepa od pobunjenika. Opozicioni borci demantovali su takve tvrdnje, dok kako kažu, nastavljaju svoju borbu protiv britalne ofanzive sirijskih snaga podržanih Rusijom.

U granatiranju Alepa, od strane sirijskih i ruskih snaga ubjeno je najmanje 45 civila, rekli su aktivisti. Sirijska opservatorija za ljudska prava saopštila je u srijedu da su još destine ljudi ranjeni u granatiranju distrikta Džub al Kubah.

Rusko ministratsvo odbrane je saopštilo da je spremno da prati humanitrane organizacije koje isporučuju pomoć u istočni dio Alepa.

Kako su naveli, još niko uključujući i UN, nije im uputio takav zahjev.

Sergej Ruskoj, zvaničnik Ministarstva odbrane je rekao i da su vladine snage u potpunosti očistile put Kastelo od pobunjenika, što prema njegovim rijlima znali da je otvoren put za dostavu humanitarne pomoći.

Članovi sirijskih vladinih snaga poziraju u Alepu nakon napredovanja u pobunjenički dio 30. novembra 2016.
Članovi sirijskih vladinih snaga poziraju u Alepu nakon napredovanja u pobunjenički dio 30. novembra 2016.

Napredovanje sirijskih snaga koja sada drže trećinu grada koji je bio pod kontrolom pob unjenika još od 2012. uzrokovalo je masovan egzodus iz Alepa. Oko 50.000 civila bježe iz pobunjeničkih gradskih četvri nakon napredovanja sirijske vojske.

Sirijski vojni zvaničnici demantuju navode Opservatorije da su vladine snage uhapsile i ispituju na 100 civila u pobunjeničkom dijelu gradu.

XS
SM
MD
LG