Dostupni linkovi

Orban: Trumpova migraciona politika bolja za Evropu i Mađarsku


Viktor Orban
Viktor Orban

Novoizabrani predsjednik SAD Donald Trump razgovarao je telefonom s mađarskim premijerom Viktorom Orbanom i pozvao ga da dođe u Vašington.

Orban je u intervjuu objavljenom na onlajn izdanju mađarskog lista Vilagazdašag rekao u četvrtak da mu je Trump jasno stavio do znanja da "veoma cijeni Mađarsku".

Mađarski premijer je izjavio da je rekao Trumpu da dugo nije bio u Vašingtonu jer je smatran "crnom ovcom", na šta se budući američki predsjednik nasmijao i rekao da je i on smatran "crnom ovcom".

Orban je ranije rekao da je Trumpova pobjeda na izborima za predsjednika SAD "velika vijest" koja će omogućiti zapadnoj civilizaciji da se vrati "istinskoj demokratiji i direktnim iskrenim razgovorima", oslobođenih "paralizujućeg ograničenja političke korektnosti".

Premijer Mađarske je takođe ranije rekao da je Trumpova migraciona politika bolja za Evropu i Mađarsku.

"Mislim da će Amerika sada imati predsjednika koji nije ideološki ograničen. On je otvorena osoba mnogo više zainteresovana za uspjeh, efikasnost i rezultate nego za političku teoriju", rekao je Orban, ocijenivši da je pozicija Mađarske "značajno poboljšana" s dolaskom Trumpa na čelo SAD.

XS
SM
MD
LG