Dostupni linkovi

Čović i Izetbegović organizovali prijem povodom dana državnosti BiH


Bakir Izetbegović i Dragan Čović
Bakir Izetbegović i Dragan Čović

Povodom 25. novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovine u zgradi Predsjedništva upriličen je prijem za zvanice, kojima su domaćini bili Bakir Izetbegović i Dragan Čović, članovi kolektivnog šefa države.

"Okupili smo se kako bi iskazali privrženost našoj domovini BiH i kako bi se podsjetili vrijednosti koje su utkane u temelje njene državnosti i Ustava i odluka svih naroda BiH da njihova zemlja bude državna zajednica ravnopravnih naroda i građana" rekao je Dragan Čović.

Član Predsjedništva Bakir Izetbegović izjavio je da Bosna i Hercegovina ide putem integracija u Evropsku uniju i NATO, a da Reformska agenda daje dobre rezultate.

Istaknuo je da je Predsjedništvo BiH danas usvojilo vrlo važan dokument koji bi trebao značiti aktivaciju MAP-a za članstvo u NATO-u početkom iduće godine, a da je u septembru prihvaćena aplikacija Bosne i Hercegovine za članstvo u EU.

25. novembra 1943 godine, na prvom zasjedanju ZAVNOBiH-a u Mrkonjić Gradu usvojena je Rezolucija ZAVNOBiH-a, u kojoj je izražena odlučnost naroda BiH da njihova zemlja, bude zbratimljena zajednica u kojoj će biti osigurana puna ravnopravnost svih svih naroda.

XS
SM
MD
LG