Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Facebook otvara novo sjedište u Londonu, 500 novih radnih mjesta


Facebook

Američki gigant društvenih mreža Facebook najavio je danas da će otvoriti novo sjedište u Londonu 2017. godine i povećati za 50 posto broj zaposlenih u Velikoj Britaniji, otvaranjem 500 radnih mjesta, uprkos neizvjesnostima vezanim za Brexit.

Ova objava data na godišnjoj konferenciji britanske organizacije poslodavaca CBI, još je jedna dobra vijest za Veliku Britaniju u posljednjih sedam dana poslije slične odluke koju je donio internet gigant Google.

Nikola Mendelson, potpredsjednica Facebook za Evropu, je u saopštenju rekla da kompanija u svom novom sjedištu u Londonu, koje će biti otvoreno do kraja iduće godine, planira da zaposli ukupno 1.500 ljudi.

"Velika Britanija je jedno od najboljih mjesta za jednu tehnološku kompaniju i važan je dio historije Facebooka", rekla je ona i podsjetila da je Facebook došao u London 2007. sa tek nekoliko saradnika.

Facebook je u saopštenju precizirao da će većina novih radnih mjesta biti za visoko kvalifikovane inženjere, i podsjetio da je u Londonu razvijena društvena mreža za firme Workplace koja je lansirana u oktobru.

XS
SM
MD
LG