Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Dodik: Vreme je da prekinem komunikaciju sa Izetbegovićem


Milorad Dodik

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da je vreme da prekine svaku komunikaciju sa bošnjačkim članom Predsedništva BiH Bakirom Izetbegovićem iako, kako je rekao, misli da je BiH neophodan snažan jedinstven politički faktor.

"Mislim da je potreba političkih faktora u BiH da naprave jedinstvo veoma veliko. Pogotovo u BiH u kojoj se nameće krivica samo za Srbe. To smo videli u Bakirovim nastupima u Briselu. Ja nigde u Kini nisam klevetao nikoga drugog. Politički lideri u RS moraju da razgovaraju. Zajedništvo je neophodno", kazao je Dodik novinarima u Banjaluci.

Primetio je da je vreme da sa Izetbegovićem prekine svaku komunikaciju.

Podsetio je da je Izetbegović izgubio Srebrenicu na lokalnim izborima, ali i nekoliko važnih opština.

"Ni izbori u Americi njegovoj politici ne idu na ruku. Bakir je već umešan u svašta. SDA je partija koja je svoje prvake instalirala u pravosuđe. I to najbolje govori o Izetbegovićevim izjavama. Meni je jasno da bošnjački političari veruju da će nestati svedoci i zato se ne procesuira ništa od zločina prema Srbima", rekao je Dodik.

Ponovio je da Izetbegović mora da objasni zašto je izgubio izbore, ali i da objasni izjavu lidera SBB Fahrudina Radončića u prištinskom sudu o njegovom ocu Aliji.

"Bakir je rekao da nastavlja politiku svoga oca i to dovoljno govori", kazao je Dodik.

Izetbegović, koji je Miloradu Dodiku poručio u četvrtak da mora da se promeni ili će biti promenjen, izjavio je danas nikome ne preti pa tako ni predsedniku Republike Srpske, ni ovom BiH entitetu.

XS
SM
MD
LG