Dostupni linkovi

Farage tražio od Trumpa da promijeni politiku "odvratnog" Obame prema VB


Nigel Farage, lider desničarskog UKIP
Nigel Farage, lider desničarskog UKIP

Pozdravljajući izborni trijumf Donalda Trumpa, "otac" Brexita Nigel Farage, lider desničarskog UKIP-a pozvao je upravo izabranog američkog predsjednika da promijeni "odvratnu" politiku odlazećeg predsjednika Baracka Obame i stavi Britaniju među svoje glavne priorite.

Farage je u jednom radijskom intervjuu rekao da je "apsolutno srećan" sa Trumpovom izbornom pobjedom u SAD i da očekuje da će Velika Britanija profitirati od njegovog predsjednikovanja.

"Ta Obama kreatura, odvratna individua, kaja ne može podnijeti našu zemlju, rekao je da ćemo čekati u redu ... ono što je interesantno je da je Trump rekao da ćemo biti na čelu reda" rekao je Farage.

Farage, čija se partija protivi EU je potom dodao:

"Jednom kada napustimo tu užasnu EU stvar, možemo napraviti naš prvi trgovinski sporazum sa Amerikom. Zar to nije sjajno"

Farage se našalio sa navodnim optužbama u vezi sa Trumpovim seksualnim napadima, dok je bio zvijezda TV realitya, ohrabrujući ga da "dođe i bude fin sa Teresom" May, britanskom premijerkom.

"Ne dodiruj je za ime Boga" rekao je smijući se Farage i dodao da bi mogao prisustvovati sastanku i "biti odgvorna odrasla osoba koja će se postarati da sve bude OK".

XS
SM
MD
LG