Dostupni linkovi

Grujičić preuzeo od Durakovića funkciju načelnika Srebrenice


Mladen Grujičić i Ćamil Duraković
Mladen Grujičić i Ćamil Duraković

Novoizabrani načelnik Općine Srebrenica Mladen Grujičić jučer je i zvanično preuzeo dužnost načelnika, a danas je izvršena primopredaja između njega i dosadašnjeg načelnika Ćamila Durakovića.

Duraković je u izjavi za medije kazao da je po zakonu imao obavezu da potpiše dokument o primopredaji funkcije načelnika te da je danas s novim načelnikom razgovarao o aktuelnoj situaciji u Srebrenici.

Istakao je da je njegov glavni interes da građani Srebrenice "ne osjete podijeljenost, nego da svi zajednički sačuvamo mir u našem gradu".

"Koliko je za mene bolno ne biti načelnik, toliko će za njega biti bolna ta funkcija načelnika kao jednog mladog čovjeka koji treba preuzeti veliku obavezu. Bit će veliki fokus javnosti na njegov rad. Ostajem da živim u Srebrenici i stavio sam se na raspolaganje u dijelu gdje mogu pomoći", poručio je Duraković.

Kazao je da ne može i ne želi biti zamjenik načelnika, ali kao građanin ove općine uradit će sve da zadrži ljude u Srebrenici.

Naglašava također da građani Srebrenice očekuju brzu realizaciju projekata koji su već započeti te da mu je Grujičić obećao da će ti projekti biti nastavljeni.

Duraković je izrazio uvjerenje da će Grujičić pokazati da je načelnik svih građana, ali i da s njim nije razgovarao o obilježavanju godišnjice genocida nad Bošnjacima Srebrenice.

XS
SM
MD
LG