Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Specijalni tužilac Crne Gore: Na čelu terorista ruski nacionalisti


Formirana kriminalna organizacija na teritoriji Crne Gore, Srbije i Rusije: Milivoje Katnić

Bezbjednosne strukture Crne Gore otkrile su da je formirana kriminalna organizacija na teritoriji Crne Gore, Srbije i Rusije, sa ciljem vršenja krivičnih djela terorizma na teritoriji Crne Gore u vrijeme izbora 16. oktobra.

Organizatori ove kriminalne grupe bili su nacionalisti iz Rusije koji su pošli od zaključka da se vlast u Crnoj Gori na čelu sa Milom Đukanovićem ne može promjeniti na izborima, te da je treba nasilno srušiti, saopštio je Specijalni tužilac za organizovani kriminal, korupciju, terorizam Milivoje Katnić na pres konferenciji.

„Radi rušenja legalno izabrane vlasti u Crnoj Gori formirali su kriminalnu organizaciju radi vršenja terorističkog akta koji su planirali 16. oktobra u 23 sata. Dva lica iz nacionalističkih struktura Rusije su pozvali određeno lice, koje je okrivljeno u ovom krivičnom predmetu, iznijeli mu plan i tražili da ga realizuje kroz angažovanje većeg broja ljudi koji bi učestvovali po tačno određenim pravilima i zadacima“, rekao je Katnić.

Na pres konferenciji je prikazan trominutni film sa snimljenim zaplijenjenim materijalom za sprovođenje terorističkih akata. Među predmetima su dronovi, vojničke čizme, oprema, uniforme, sredstva za onesposobljavanje žive sile...

* Uskoro opširnije...

XS
SM
MD
LG