Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Skat: Odnose sa Srbijom vidim samo pozitivno, osim u tabloidima


Kajl Skat

Odnose SAD i Srbije ja vidim samo pozitivno, osim kada čitam vaše tabloide, kazao je danas američki ambasador u Srbiji Kajl Skat novinarima nakon otvaranja Desetog regionalnog seminara politikologa na Kopaoniku posvećenog izborima u SAD.

Skat, koji je održao pozdravni govor na seminaru, kazao je da "ne zna koliko puta mora da ponovi istu stvar da su odnosi dobra i da su u usponu".

"Dobri su, ako gledate činjenice skoro u svakoj oblasti odnosi su dobri, mi sarađujemo sa srpskom vladom, oni su veoma zahvalni za pomoć koju mi pružamo i radimo zajedno u borbi protiv terorizma, za stabilnost ovog regiona", naveo je Skat.

On je dodao da "što se tiče ekonomskog rasta, američke kompanije investiraju tu, više od četiri milijarde dolara, 16-20.000 radnika rade za američka preduzeća".

Skat je ocenio da SAD još ima interesovanja za Balkan, za njegovu stabilnost, budućnost i razvoj, za pomirenje između zemalja u ovom regionu.

Kako kaže, "ne vidi da će biti promena u politici SAD" prema Balkanu nakon predsedničkih izbora koji se u ovoj zemlji održavaju narednog utorka.

Kandidatkinji demokrata Hilari Klinton bi očito bilo drago što Srbi nemaju pravo glasa na predsedničkim izborima u SAD, kazao je u šaljivom tonu Tanjugu Skat, nakon što je, na njegovo pitanje za koga bi srpski studenti okupljeni na seminaru na Kopaoniku glasali kada bi mogli, značajna većina podigla ruku za glas republikanskom kandidatu Donaldu Trampu.

"To je pravo svakog čoveka da ima svoje mišljenje, ali na kraju krajeva samo Amerikanci glasaju i to će biti izbor Amerikanaca", rekao je Skat.

Skat je rekao da su ovi izbori mnogo neizvesniji nego što su to analitičari predviđali ne samo pre nekoliko meseci, nego i nekoliko nedelja, i da su od planetarnog značčaja.

On je dodao da kao ambasador ne može da komentariše da li je politika jednog ili drugog kandidata dobra ili loša, već na ovom skupu govori kao politikolog.

XS
SM
MD
LG