Dostupni linkovi

Izetbegović: Koalicija sa SBB-om zbog stabilne vlasti


Bakir Izetbegović
Bakir Izetbegović

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović je danas nakon sastanka u zgradi Predsjedništva BiH kazao da koalicija SDA-SBB funkcionira jer ne postoji alternativa.

Na pitanje u kakvom je odnosu sa koalicionim partnerom Fahrudinom Radončićem, Izetbegović je kazao kako su njihovi odnosi i dalje hladni i službeni te kako koaliciju Stranke demokarstek akcije (SDA) i Saveza za bolju budućnost (SBB) održava činjenica kako druge alternative nema.

"Mi smo u koaliciji zbog potrebe ove zemlje da ima stabilnu vlast, a bez saradnje SAD i SBB stabilnosti nema. Nismo zajedno zbog vlasti niti zbog fotelja već jednostavno zato što nema alternative", kazao je Izetbegović i dodao kako bez stabilne koalicije nema ni stabilnosti u zemlji.

Lider SBB Fahrudin Radončić izjavio kako je "neko zlonamjerno ubacio ime predsjednika Alije Izetbegovića u priču gdje on nije ni spomenut.

"U pitanju je tendeciozan i nepravilan prijevod. Nikad nisam rekao da je nešto po nalogu Alije Izetbegovića, niti se on bavio time, ako MUP RS zanima, neka pročita novine koje sam pokazao. Nisam ni o kome govorio konkretno, nego o seriji objavljenih tekstova tada", kazao je Radončić u zgradi Predsjedništva BiH.

XS
SM
MD
LG