Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Asanž: Ruska vlada nema veze s mejlovima


Džulijan Asanž

Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž demantovao je tvrdnje Demokratske partije i kandidata na izborima u SAD Hilari Klinton da iza objavljivanja njenih spornih mejlova stoji ruska vlada.

Asanž je u intervjuu za RT, koji će biti emitovan u subotu, rekao da u taboru demokrata postoji histerija da je Rusija za sve odgovorna.

"Hilari Klinton je nekoliko puta izjavila da je Rusija izvor naših objava. To nije tačno - možemo da kažemo da ruska vlada nije izvor", istakao je Asanž, koji je intervju dao u ambasadi Ekvadora u Londonu, gde se nalazi već četiri godine.

Asanž je optužio Hilari Klinton da je pijun "zakulisnih interesa" i izrazio sumnju u njenu fizičku sposobnost da bude predsednik.

"Hilari Klinton je samo jedna osoba. Zapravo, žao mi je Hilari Klinton kao osobe jer vidim nekog kog je izjela sopstvena ambicija, bukvalno izmučena do oboljevanja, kao što je bio primer nesvestice, a to je sve posledica guranja ambicije. Ali ona predstavlja čitavu mrežu ljudi, odnosa sa određenim zemljama", naveo je Asanž.

Vikiliks je u poslednjih devet meseci objavio više od 30.000 mejlova sa privatnog servera Hilari Klinton koji je koristila dok je bila državna sekretarka.

Tu je i skoro 20.000 mejlova korespodencije sa članovima Demokratskog nacionalnog komiteta.

XS
SM
MD
LG