Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Putin: Nastavak vazdušnih udara na Alepo sada nije potreban


Vladimir Putin

Ruski predsjednik Vladimir Putin vjeruje da nastvak vazdušnih udara na Alepo za sada nije neophodan, rekao je njegov portparol Dmitrij Peskov u petak.

Putin je odbacio zahtjev ruske vojske za nastavak vazdušnih udara na Alepo sa ciljem da omogući SAD vremena da razdvoje terorističke grupe od umjerene opozicije i omogući militantima i civilima da napuste Alepo, rekao je Peskov.

Ipak, kako je naveo Rusija zadržava prvo da koristi sva raspoloživa sredstva i snage kao podršku snagama sirijske vojske.

Organizacije sirijskih pobunjenika pokrenule su jutros ofanzivu velikih razmjera kako bi probile blokadu sirijske vlade istočnog dijela Alepa, grada na sjeveru Sirije koji sada predstavlja ključnu tačku šestogodišnjeg sukoba.

Agenija Reuters je prenijela takođe da je Rusija poslala razarač "Smetlivi" u Siriju, gdje će biti narednih nekoliko mjeseci uz borbenu grupu.

Ruski vladin dnevnik "Rosiskaja gazeta" piše da je brod u petak napustio luku Sevastopolj na Krimu uz fanafare.

Ruptli, vladina novinska i video agencija je navela da će "Smetlivi" biti prvi ruski brod koji će, prvo otići u grčku luku Pirej kako bi učestvovao u programu posvećenom grčko-ruskoj godini kulture.

Prema navodima ruskih medija, "Smetlivi" će luku Pirej napustiti 2. novembra.

XS
SM
MD
LG