Dostupni linkovi

Stefanović: Srbija neće tolerisati odavanje podataka


Nebojša Stefanović
Nebojša Stefanović

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da je u toku postupak protiv funkcionera Uprave kriminalističke policije (UKP) koji je odavao poverljive informacije te službe, i da je odluka o njegovom hapšenju u nadležnosti tužilaštva.

"U ovoj zemlji o hapšenju odlučuje tužilaštvo. Kada se prikupi dovoljno dokaza i kada postoje razlozi za stavljanje nekoga u pritvor, onda se takva mera i nalaže", rekao je Stefanović za Radio-televiziju Srbije i dodao da Srbija neće tolerisati da bilo ko odaje podatke strancima.

Upitan šta znači njegova ranija izjava da je taj funkcioner UKP pod nadzorom, Stefanović je kazao da su bezbednosne službe obavile razgovore sa njim, sprovele istragu, pribavile dovoljno dokaza i da preduzimaju sve mere i radnje da onemoguće dalje obavljanje te delatnosti.

Stefanović je kazao da je postupak u toku i da ne može "da se izjašnjava o bilo kom imenu u ovoj fazi postupka".

Prema njegovim rečima, na Balkanu postoji veće interesovanje bezbednosnih stranih službi za dešavanja, jer kako je naveo, region je "rovit" zbog održavanja izbora.

Govoreći o praćenju premijera Crne Gore Mila Đukanovića i pripremanju akcija na teritoriji te zemlje, Stefanović je rekao da je bezbednosna struktura Srbije otkrila određene osobe na teritoriji Srbije koje su pratile Đukanovićevo kretanje pomoću sofisticirane opreme.

XS
SM
MD
LG