Dostupni linkovi

U toku glavni odbor DPS-a, Marković kandidat za premijera


Duško Marković
Duško Marković

U toku je glavni odbor Demokratske partije socijalista (DPS) na kojem će, kako je sinoć najavljeno, dosadašnji potpredsjednik DPS-a odnosno zamjenik predsjednika i viceprijemira Duško Marković i aktuelni vicepremijer biti kandidat te strane za premijera Crne Gore.

Crnogorski mediji su jutros javili da crnogorski premijer Milo Đukanović napušta državne funkcije, a njega će na funkciji premijera, ako DPS dobije mandat za sastav Vlade, zamijeniti Marković.

Kandidaturu Markovića Predsjedništvo je utvrdilo na sinoćnoj sjednici i to nije iznenadilo crnogorsku javnost, iako se Đukanović tokom predizborne kampanje, a ni ranije, nije izjašnjavao o svojoj državničkoj karijeri.

Đukanović je ranije dva puta napuštao premijersku funkciju, ali se i vraćao, kako je tada objašnjavano, zbog političkih potreba, jer se ocjenjivalo da je njegovo iskustvo i dalje nezaobilazno u važnim državnim poslovima, prenose agencije.

Ovaj put, nema sumnje, Đukanović odlazi sa državnih funkcija, mada ima mišljenja da bi on mogao biti kandidat za predsjednika Crne Gore, na predsjedničkim izborima 2018. godine.

XS
SM
MD
LG