Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Goran Marić nije nudio ostavku Plenkoviću


Andrej Plenković, hrvatski premijer

Ministar u Vladi Goran Marić opovrgnuo je medijske napise da je nudio ostavku ako ne dobije svoj resor te najavio da će se Državni ured za upravljanje državnom imovinom (DUUDI) transformirati u ministarstvo, kojemu će vjerojatno on biti na čelu.

U izjavi novinarima nakon sastanka premijera Andreja Plenkovića s ministrima u Banskim dvorima, Marić je opovrgnuo da je nudio ostavku na mjesto ministra u Vladi ako ne dobije ministarstvo.

"Ne. Pa ne trebam ja ministarstvo. Ako Vlada treba ministarstvo, meni ne treba ministarstvo", rekao je Goran Marić odgovarajući na upit je li sinoć premijeru rekao da će dati ostavku ako ne dobije ministarstvo.

Marić je izvijestio i kako je na današnjoj sjednici uži kabinet Vlade odlučio da će se sljedeći tjedan Državni ured za upravljanje državnom imovinom transformirati u ministarstvo te da će tom ministarstvu vjerojatno on biti na čelu.

"Inače, Vlada nije željomat da ispunjava nečije želje. Tako da ja nemam nekih posebnih, ekskluzivnih želja", rekao je Goran Marić odgovarajući na novinarske upite.

Portal Jutarnjeg lista objavio je jutros, pozivajući se na neslužbenu potvrdu iz Vladinih krugova, da je Marić podnio ostavku jer ne želi biti ministar bez portfelja.

Te su neslužbene informacije o Marićevoj ostavci na mjesto ministra bez portfelja opovrgnuli i iz Banskih dvora, ustvrdivši da će Marić, nakon zakonskih izmjena koje slijede, dobiti svoj resor, no da se još ne zna ime resora.

"Državna imovina je golemi potencijal. Imamo puno i vidljive i nevidljive imovine i nastojat ćemo da ta nevidljiva imovina postane vidljiva. Ono što je najvažnije - više se imovina Republike Hrvatske sigurno neće prodavati na telefonskoj sjednici", zaključio je ministar Goran Marić.

XS
SM
MD
LG