Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Cerar i Vučić: Odlični odnosi Srbije i Slovenije


Miro Cerar i Aleksandar Vučić

Premijer Slovenije Miro Cerar i premijer Srbije Aleksandar Vučić, nakon zajedničke sjednice dviju vlada održane danas u Beogradu, izjavili su kako Slovenija i Srbija imaju odlične odnose i da nema otvorenih pitanja između te dvije zemlje.

Cerar je na zajedničkoj konferenciji za novinare rekao da Slovenija pomaže Srbiji, kao prijateljskoj zemlji, da za nju ostanu otvorena vrata za ulazak u Europsku uniju te da se Slovenija zalaže za što brže otvaranja poglavlja u pregovorima Srbije i Europske unije.

Srbija je, prema njegovim riječima, značajan dio europske obitelji i važan faktor i akter stabilnosti zapadnog Balkana, što je bitno za suradnju i očuvanje mira, navodi Tanjug.

Cerar je posebno istaknuo ulogu Srbije u migrantskoj krizi, ističući kako dvije zemlje i u toj oblasti surađuju.

Dodao je kako zemlje Europske unije trebaju saslušati što imaju reći zemlje koje nisu članice, a koje imaju aktivnu ulogu u rješavanju te krize.

Slovenija će morati provoditi krajnje strog režim na granici s Hrvatskom, kao što Austrija već to čini na svojim granicama", rekao je Cerar.

Vučić je naglasio kako Srbija i Slovenija imaju sve bolje odnose, kako je ekonomska suradnja u usponu te da dvije zemlje nemaju otvorenih pitanja, osim još nekih segmenata sukcesije.

XS
SM
MD
LG