Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Pupovac: Nova vlast u Hrvatskoj promijenila ton


Milorad Pupovac

Predsjednik Srpskog narodnog vijeća i potpredsjednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) Milorad Pupovac rekao je danas da je nova vlast u Hrvatskoj promijenila ton i u značajnoj mjeri omogućila da se čuju stvarni problemi Srba u toj zemlji.

On je za Radio-televiziju Srbije (RTS) ocijenio da treba dati priliku i vremena vladi Andreja Plenkovića da pošalje prve značajnije poruke ili da primi značajnije poruke od Vlade Srbije i premijera Aleksandra Vučića, jer bez dijaloga nema napretka.

Pupovac je naveo da je s Plenkovićem razgovarao o tome kako rješavati pitanje obnove, stambenog zbrinjavanja, onoga što je u funkciji povratnika i ljudi koji se vraćaju, o regionalnom razvoju koji je od vitalnog značaja za Srbe u Hrvatskoj.

"Treba dati priliku i vremena vladi Andreja Plenkovića da pošalje prve značajnije poruke ili da primi značajnije poruke od Vlade Srbije i premijera Vučića jer bez dijaloga nema napretka", naveo je on.

Govoreći o rješenju problema dvojezičnosti u Vukovaru Pupovac je rekao da će to biti moguće ako hrvatska i srpska strana sjednu za stol, uz pomoć vlade, i dogovore kako i na koji način i na koji način realizovati ono što je Ustavni sud predložio, a sa druge strane, što su hrvatski zakoni propisali.

XS
SM
MD
LG