Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Slovenija počela postavljati ogradu na tri granična prijelaza


Slovenija počela postavljati panelnu ogradu na Bregani i Macelju, rekao je državni tajnik u slovenskom MUP-u Andrej Špenga

Slovenija je u četvrtak uz najveći granični prijelaz s Hrvatskom Bregana/Obrežje počela postavljati metalnu panelnu ogradu, a u petak je takve radove počela i na graničnom prijelazu Gruškovje/Macelj, objavila je danas popodne Slovenska tiskovna agencija STA koja se poziva na dužnosnike slovenskog MUP-a.

"Ako izbije novi migracijski val, granični prijelaz će se zatvoriti", kazao je u petak državni tajnik u slovenskom MUP-u Andrej Špenga, citira slovenska agencija.

Slovenija će učiniti sve da migracije ne ugroze sigurnost slovenskih državljana, dodao je Špenga.

Postavljanje panelne ograde uz dva velika granična prijelaza s Hrvatskom u okviru je planiranog postavljanja privremenih tehničkih zapreka.

Do sada je Slovenija postavila 183 kilometara tehničkih zapreka za usmjeravanje migranata uz svoju granicu s Hrvatskom, kazao je slovenski dužnosnik.

Panelne ograde predviđene su za 27 kilometara, a ostatak se odnosi na bodljikavu žicu, dodao je.

Panelna ograda na granici idućih će se dana postavljati na još nekim lokacijama, priopćeno je iz slovenskog MUP-a koji navodi da sve protječe u dogovoru s lokalnim zajednicama.

Riječ je o nužnom i privremenom rješenju koji će policiji omogućiti učinkovitu zaštitu vanjske schengenske granice u slučaju ponavljanja velikog migracijskog vala kakav se dogodio 2015, tumače u slovenskoj policiji.

Mjera podizanja ograde usmjerena je na zaštitu ljudi i njihove imovine, dodaje policija.

XS
SM
MD
LG