Dostupni linkovi

Čović demantovao da je na njega pokušan atentat


 Dragan Čović
Dragan Čović

Hrvatski član Predsedništva Bosne i Hercegovine i lider HDZ BiH Dragan Čović demantovao je danas da je na njega nedavno pokušan atentat u blizini Čapljine.

"Ne verujem da se neko time bavi. Privatno nisam nikom dužan u zadnjih 50 godina niti je meni neko dužan. U politici govorim ono što mislim i radim tako. Verovatno ima ljudi koji se ne slažu sa mnom, ali da bi neko pokušao nešto slično ne verujem", kazao je Čović novinarima u Buni kod Mostara

Pojedini mediji u BiH juče su objavili vest da je pre mesec dana u blizini Čapljine pucano na automobil u kojem se nalazio Čović, ali da on oružani napad nije prijavio nijednoj instituciji, već je o tome obavestio nekolicinu svojih najbližih saradnika.

Kako je navedeno, oni su zajedno doneli odluku da se o napadu ćuti, da se demantuju sve informacije o njemu, te da se tako prikrije celi slučaj, kao da se nije ni desio.

Prema medijskim navodima, moguće je da su nepoznati napadači imali nameru da oružanim napadom na Čovića, u kojem on nije povredjen, pošalju odredjenu poruku ili opomenu, čija pozadina za sada nije poznata.

Još je navedeno da sam Čović zna ko je pucao na njegov automobile.

XS
SM
MD
LG