Dostupni linkovi

NDNV: RT Vojvodine promoviše ratna zlodela


Protesti zbog smena na RTV trajali su mesecima
Protesti zbog smena na RTV trajali su mesecima

Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) ocenilo je danas da se "skandali" na javnom servisu Radio televiziji Vojvodine (RTV) nastavljaju, a kao primer je navelo da je u programu nedavno emitovana emisija koja je bila posvećena pevačici Svetlani Ražnatović.

"Najnoviji skandal je emisija Tabloid posvećena pevačici Svetlani Ražnatović, koja je jedan od najsnažnijih simbola propasti ovog društva i čija je popularnost iznikla na ratnoj propagandi i kriminalu", piše u saopštenju NDNV.

To novinarsko udruženje je ocenilo i da na taj način RTV "nastavlja da ponižava gradjane", nakon političkih smena novinara i urednika posle izbora u Srbiji, kao i nakon skidanja eminentnih emisija iz svoje progrmske šeme.

"RTV se pretvorio u propagandno sredstvo jedne političke stranke i ponižava građane promovišući kič, ratna zlodela, kriminal, nacionalizam i kulturni model uspostavljen devedesetih godina prošloga stoleća", navelo je udruženje.

NDNV je dodalo da je Svetlana Ražnatović pravosnažno osuđena za ozbiljno krivično delo, a nerasvetljena je ostala njena uloga u "ratnim, zločinačkim pohodima paravojnih formacija supruga Željka Ražnatovića Arkana".

"Hapšena je i u istrazi povodom ubistva premijera Đinđića, a u njenoj kući je tada pronađen pravi arsenal raznog naoružanja. Imala je i bliske kontakte sa kriminalnim Zemunskim klanom pre i posle atentata na premijera", podsetio je NDNV.

Dodaje se i da je "jeziva" činjenica da je emisiji Tabloid pesme Svetlane Ražnatović izvodila jedna od urednica Vojvođanskog dnevnika Mirela Mitrić.

"To dodatno svedoči koliko nisko je taj javni servis pao posle političkog nasilja, odnosno političkih smena izvršenih u prvoj polovini ove godine u ovoj medijskoj kući", poručio je NDNV.

XS
SM
MD
LG