Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Ministar zdravlja Srbije smenio direktore u 11 bolnica


Opšta bolnica u Gornjem Milanovcu, u Srbiji.

Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar smenio je direktore u 11 opštih bolnica u Srbiji, nakon prvog izveštaja o stanju u tim zdravstvenim ustanovama koje su mu podneli timovi sastavljeni od najboljih profesora i lekara.

Timovi sastavljeni od najeminentnijih profesora i lekara koje je imenovalo Ministarstvo zdravlja, u proteklih sedam dana kontrolisali su rad bolnica u Srbiji, danas su podneli ministru zdravlja Zlatiboru Lončaru prve izveštaje kada je u pitanju vođenje dokumentacije, higijena, odnos prema pacijentima, stručni rad i opremljenost ustanova, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

Na osnovu izveštaja ministar zdravlja doneo je odluku o imenovanju novih rukovodioca u opštim bolnicima u Aranđelovcu, Majdanpeku, Boru, Gornjem Milanovacu, Negotinu,Kruševacu, Priboju, Vranju, Prijepolju, očnoj klinici KC Niš.

Direktor Opšte bolnice Valjevo je podneo ostavku iz zdravstvenih razloga, pa će i na njegovo mesto biti imenovana nova osoba.

U pojedinim bolnicama, odnosno njihovom rukovodstvu, dat je rok od dve nedelje da isprave uočene nedostatke.

"Kadrovske promene su samo prvi korak u rešavanju situacije koju smo zatekli. Timovi nastavljaju svoj rad sve dok se sve bolnice ne uvedu u sistem, koji podrazumeva poštovanje svih zdravstvenih pravila i protokola", istakao je Lončar u pisanoj izjavi.

Do petka, 28. oktobra, ministar očekuje izveštaje o stanjima u domovima zdravlja i kliničkim centrima.

XS
SM
MD
LG