Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Clinton i Trump u Las Vegasu u posljednjoj predsjedničkoj debati


Hillary Clinton i Donald Trump na prošloj debati u Sent Luisu 9. oktobra 2016.

Kandidatakinja demokrata Hillary Clinton i kandidat republikanaca za predsjednika SAD, Donald Trump u četvrtak ujutro po centralnoevropskom vremenu (3 sata) održaće svoju treću i posljednjju predsjedničku debatu uoči izbora su zakazani za 8.novembar.

Debata se doživljava kao posljednja prilika za Trumpa, da povrati opadajuću podršku građana SAD.

Podrška Trumpu počela je da opada od kada je 8. oktobra objavljen snimak iz 2005 u kojem se čuju njegovi nepristojni i predatorski komenatri o ženama.

Nakon toga je u javnost izašlo nekoliko žena koje su ga optužile za seksualne napade.

Kellyann Conway, menadžer Trumpove kampanje, priznala je u četvrtak da je republikanskom predsjedničkom kandidatu, od kojeg se distancirao i uskratio mu podršku i ogroman broj republikanskih senatora, kongresmena i guvernera, potreban "povratak" u posljednjim sedmicama kampanje.

Sve izborne mape trenutno su u korist Clitonove.

Ali se demokratska kandidatkinja suočava sa problemima koji se tiču autentičnosti i povjerenja nakon što je WikiLeaks 15. oktobra objavio hakirane transkripte njenih plaćenih govora za firme sa Wall Street-a.

U tim govorima Hillary Clinton je izbjegla direktno kritikovanje Wall Street-a zbog svjetske finansijske krize koju su izazvali, najveće nakon Velike depresije.

XS
SM
MD
LG