Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Vučić: U humanitarnoj pomoći za Alepo ne postoji politička priča


Premijer Srbije Aleksandar Vučić

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je u četvrtak u Nišu da je Vlada Srbije odlučila da pošalje humanitarnu pomoć stanovništvu sirijskog grada Alepa i da u tome ne postoji "nikakva politička priča".

On je rekao novinarima i da bi Vlada Srbije poslala pomoć bilo kome u svetu ko to zatraži dodavši da ne vidi nikakav problem u tome što će se pomoći "gladnom narodu".

"Ne razumem kakva se to neka velika politička priča diže i pravi oko ćebadi i lekova i brašna i šećera. Tražite i poslaćemo vam. Poslaćemo bilo kome na svetu. Nikakav problem sa tim nemamo, (da pomognemo) gladnom narodu", rekao je Vučić.

Upitan da li je odluka o toj pomoći bila na Vladi, Vučić je odgovorio potvrdno: "Bilo je na Vladi odavno".

On je napomenuo i da ne razume zašto se humanitarne pomoći pravi politička priča: "Ne razumem šta je smisao cele priče, hoće li ta ćebad da povrede nekoga, ne razumem".

Beogradski mediji su prethodno preneli da će pomoć biti upućena u sirijski grad Alep preko Srpsko-rusko humanitarnog centra u Nišu, u organizaciji Rusije.

Prema pisanju medija, humanitarnu pomoć iz Srpsko-ruskog centra trebalo bi da preuzmu ruski avioni na niškom aerodromu "Konstantin Veliki", ali da još nije poznato kada će do toga i doći.

U paketu pomoći koji su pripremili Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije, naći će se po deset tona jestivog ulja, brašna i šećera, kao i odeća, obuća, lekovi, potrošni medicinski materijal i elektroagregati.

XS
SM
MD
LG