Dostupni linkovi

U napadu na Alepo ubijeno 14 članova jedne porodice


Članovi Sirijske civilne odbrane "bijeli šljemovi" traže preživjele i žrtve pod ruševinama pobunjeničkog dijela Alepa 17. oktobra 2016.
Članovi Sirijske civilne odbrane "bijeli šljemovi" traže preživjele i žrtve pod ruševinama pobunjeničkog dijela Alepa 17. oktobra 2016.

Četrnaest članova jedne porodice poginulo je u vazdušnom napadu u pobunjeničkom dijelu Alepa, saopštila je Civilna odbrana tog grada.

Civila odbrana je saopštila da su identifikovali da su napad izveli ruski avioni, koji u napadima na pobunjenike u Alepu pomažu snage Bašara al Asada.

Lista poginulih koju je objavila Civilna odbrana uključuje nekoliko djece među kojima su dvije bebe od šest nedjelja i sedmoro djece ispod osam godina.

Civilna odbrana, dobrovoljci koji spašavaju civile poznati su i kao "bijeli šljemovi" i bili su ove godine među favoritima za dobijanje Nobelove nagarde za mir.

U vazdušnim napadima sirijskih snaga koje podržava Rusija u istočnom dijelu Alepa koje kontrolišu pobunjenci ubijeno je nekoliko stotina civila od kada su napadi intenzivirani prošlog mjeseca i kolapsa dogovorenog prekida vatre pod pokoroviteljstvom Rusije i SAD.

Rusko i sirijsko vazduhoplovstvo saopštava da su mete njihovih napada isključivo položaji militanata.

Sirijska opservatorija za ljudska prava saopštila je da su do sada dokumentovali smrt 448 civila u vazdušnim napadima na istok Alepa, uključujući i 82 djece.

XS
SM
MD
LG