Dostupni linkovi

Danilović: Policija da vodi računa o obavezama na dan izbora


Montenegro -- Goran Danilovic, Montenegrin politician and minister of interior affairs, Podgorica 25Aug2016
Montenegro -- Goran Danilovic, Montenegrin politician and minister of interior affairs, Podgorica 25Aug2016

Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Goran Danilović pozvao je pripadnike i menadžment Uprave policije resornog ministarstva da vode računa šta su im obaveze na dan izbora.

On je na konferenciji za novinare saopštio da mu je namjera da smiri strasti uoči izbora koji će biti održani u nedjelju.

“Želim da pošaljem obavezujuću poruku svim pripadnicima MUP-a i policije, bez obzira na čin, da svi treba da radimo svoj posao i da svi imaju zakonom propisana ovlašćenja”, rekao je Danilović.

To je bio dužan da uradi zbog, kako je kazao, jednog ozbiljnog profesionalnog propusta. “Zbog saopštenja iz kampa Zlatica koji se uvijek pominje pred izbore, a koji je održao direktor Uprave policije, Slavko Stojanović”.

Danilović je saopštio da je Stojanoviću prije tri dana poslao zahtjev da bude precizno informisan o saznanjima o eventualnim izbijanjem nemira na dan glasanja.

On je kazao da do danas nije dobio bezbjednosnu procjenu koju je trebao da izvrši Centar bezbjednosti Podogorica.

“Ne može se bez javne odgovornosti zbunjivati javnost o tome da postoje operativna saznanja kako se sprema atak, a da o tome ministar unutrašnjih poslova nema informaciju”, ocijenio je Danilović.

Prema njegovim riječima, te informacije nema ni Vlada, čiji je on član.

“Možda je ima neko u Vladi ali je to mimo zakona. Dati informaciju nekome u Vladi, a suštinski ne dati informaciju, to nije u skladu sa zakonom", rekao je Danilović.

XS
SM
MD
LG