Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Nove nevolje Trumpa, optužbe za seksualno zlostavljanje


Donald Trump

Nakon što su se prošle sedmice u javnosti pojavili snimci u kojima je na vulgaran način govorio o ženama, republikanski kandidat za predsjednika Sjedinjenih Američkih Država Donald Trump suočava se s novim optužbama, ovoga puta o nedoličnom ponašanju prema ženama, o čemu su za The New York Times u srijedu svjedočile dvije žene.

Navode dviju žena, koje su Trumpa optužile za neprimjereno diranje, njegov je portparol nazvao izmišljotinom, no to bi moglo dodatno naštetiti Trumpovoj kampanji nekoliko sedmica uoči predsjedničkih izbora, koji će se održati 8. novembra.

Jedna od žena, Jessica Leeds, ispričala je kako ju je Trump uhvatio za grudi i pokušao staviti ruku pod suknju prilikom leta u avionu za New York 1980. godine, dok je druga žena, Rachel Crooks, opisala kako ju je Trump 2005. poljubio u usta kod lifta u Trump Toweru na Manhattanu, gdje je radila kao recepcionarka u firmi za nekretnine.

Iz Trumpovog izbornog štaba odbacili su ove tvrdnje rekavši kako je cijeli članak fikcija, te da je The New York Times objavio klevete koje poprimaju osobine koordiniranog atentata na Trumpa.

XS
SM
MD
LG