Dostupni linkovi

CG: DF pisao Tužiocu o navodnom izazivanju nereda


Nebojša Medojević, jedan od čelnika opozicionog Demokratskog fronta
Nebojša Medojević, jedan od čelnika opozicionog Demokratskog fronta

Član Predsjedništva opozicionog Demokratskog fronta (DF) Nebojša Medojević dostavio je glavnom specijalnom tužiocu Crne Gore Milivoju Katniću detaljne informacije o tome kako navodno vladajuća Demokratska partija socijalista planira da nezakonito obezbjedi podršku građana na izborima 16.oktobra i da iscenira haos za koji bi zatim optužila taj opozicioni savez.

Medojević je u dopisu Kantiću naveo detalje onoga što je saopštio na pres konferenciji.

Tvrdi da će poslije proglašenja izborne ćutnje 40 aktivista DPS-a, kojima će biti podijeljeno po 50.000 eura, krenuti da nude porodicama koje ne izlaze na izbore po 50 do 100 eura za glas.

“Ova aktivnost će se dominantno odvijati na sjeveru Crne Gore”, piše u dopisu.

U planu je, ističe on, i distribucija unaprijed odštampanih glasačkih listića sa zaokruženim DPS-om, a glasači su dužni da vrate aktivisti stranke prazan glasački listić koji uzme na izbornom mjestu.

Medojević tvrdi i da su aktivisti DPS-a posebno okomili na DF.

“Razrađen je plan da se na dan izbora aktivisti DPS-a obuku u majice DF-a i da javno kupuju lične karte, kako bipreko medija optužili DF za neregularnosti”, piše u dopisu spcijalnom tužiocu.

“Cilj ove akcije je da se stvori privid da aktivisti DF-a napadaju institucije sistema, DPS i medije, kako bi se uvelo vanredno stanje i onemogućilo brojanje glasova, prekinuo izborni proces i izbori proglasili nevažećim”, stoji u dopisu Medojevića.

Po članu Predsjedništva DF-a, posebno je razrađen plan sprječavanja masovnog okupljanja pristalica DF-a u izbornoj noći, a on uključuje i da se iscenira lančani udes u tunelu “Budoš” iz pravca Nikšića.

Medojević tvrdi da su svim pripadnicima SAJ-a dobili na ruke od S.S., kao podsticaj, 6. oktobra po 1.500 eura, plaćene račune i poklon kartice.

XS
SM
MD
LG