Dostupni linkovi

BiH: Raspisana međunarodna potjernica za Sanjinom Sefićem


Sa protesta u Sarajavu nakon što smrti dvije djevojke u saobraćajnoj nesreći 11. oktobra 2016.
Sa protesta u Sarajavu nakon što smrti dvije djevojke u saobraćajnoj nesreći 11. oktobra 2016.

Kantonalni sud u Sarajevu na današnji zahtjev Tužilaštva Kantona Sarajavo donio je rješenje za određivanje pritvora i raspisivanje međunarodne potjernice za Sanjinom Sefićem, saznaje N1.

Sefić je osumnjičen za smrt dvije djevojke u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u ponedjeljak navečer. On je nakon toga pobjegao iz BiH.

Naredba će biti proslijeđena MUP-u Kantona Sarajevo, a zatim Interpolu, koji će zatražiti od MUP-a Srbije da uhapsi i izruči Sefića.

Ranije danas ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović saopštio je da je Sanjin Seftić nema srbijansko državljanstvo, kako su prethodno objavili mediji.

MUP Srbije je takođe rekao da je spreman da sarađuje sa bosansko-hercegovačkim kolegama u hapšenju Seftića za koga se navodi da je nakon nesreće pobjegao u Srbiju.

Istovremeno se danas Goran Perišić, taksista iz Rudog koji je Sanjina Sefića u utorak ujutro prevezao preko granice između BiH i Srbije, prijavio se policiji, saznaje Klix.ba. Perišić je sam došao u Policijsku stanicu Rudo nakon što je saznao ko je mladić kojeg je prevezao.

XS
SM
MD
LG