Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Bosić se povukao sa čela SDS


Mladen Bosić

Lider Srpske demokratske stranke (SDS) Mladen Bosić povukao se danas sa te funkcije na sednici Glavnog odbora stranke održane u Doboju. Bosić će nastaviti da predsjedava strankom do Skupštine stranke SDS-a, na kojoj će biti izabran novi predsjednik.

Poslije sjednice Glavnog odbora SDS-a, na kojoj je razmatran loš izborni rezultat stranke na proteklim lokalnim izborima, Bosić je rekao novinarima da postoji mnogo političkih razloga za takav rezultat.

"SDS nije vodio populističku politiku, kao (predsjednik RS i lider SNSD-a) Milorad Dodik, niti politiku tenzija i konflikata, već politiku koja je ukazivala na loše finansijsko stanje, propast banka", kazao je Bosić.

Prema njegovim riječima, drugi razlog za gubitak izbora je taj što nisu uspjeli da pokrenu stvarnu borbu protiv korupcije i kriminala, jer su za to, kako je navedeno, postojali otpori prevenstveno u pravosuđu.

"Preuzimam odgovornost za ovu vrstu politike", istakao je Bosić.

Zahvalio se svim građanima koji su glasali na proteklim izborima i lokalnim odborima stranke koji su, kazao je, uložio velike napore u izbornoj kampanji.

XS
SM
MD
LG