Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Broj mrtvih zbog uragana Mathew popeo se na 573


Ilustrativna fotografija

Uragan Matthew, s vjetrovima jačine 195 kilometara na sat pogodio je u petak središnju Floridu gdje je uzeo jedan život u svome kretanju prema sjeveru i prijeti novim razaranjima nakon što je na Haitiju usmrtio 572 osobe, prema novim podacima.

Oko 600.000 kućanstava na Floridi ostalo je bez struje, rekao je guverner Rich Scott na konferenciji za novinare dok se oluja približava toj saveznoj državi Sjedinjenih Država nakon smrtonosnog pohoda po Haitiju.

Scott je rekao da zemlji prijete poplave u području Jacksonvillea i upozorio je sugrađane: "Najgori dio tek dolazi".

Agencija AFP prenosi da je žena stara pedesetak godina dobila srčani udar no zbog nevremena nije mogla biti prevezena do bolnice te je umrla.

Matthew je prvi veliki uragan koji u više od deset godina izravno prijeti Sjedinjenim Državama i zbog njega su provedene masovne evakuacije stanovništva s obale Floride preko država Georgije i Južne te Sjeverne Karoline.

Na Haitiju je ovaj tjedan Matthew poharao ruralna naselja te je broj mrtvih, prema zadnjim podacima lokalnih dužnosnika, narastao na 572, prenosi agencija Reuters.

Upravo ta najsiromašnija država najteže je pogođena od svih karipskih država kojima je Matthew prošao.

Četiri žrtve prijavljene su u Dominikanskoj Republici, dok je na Kubi i Bahamima, zasad prijavljena samo materijalna šteta.

XS
SM
MD
LG