Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Bler se vraća politici da spreči 'jednostranačku katastrofu'


U Velikoj Britaniji trenutno vlada jednopartijsko stanje: Toni Bler

Bivši britanski premjer Toni Bler nagovestio je povratak u politiku kako bi sprečio "tragediju da Britanija postane jednopartijska država", prenosi britanski list Telegraf.

Bivši premijer je upozorio da "jačanje tvrdokorne levice unutar Laburističke stranke slabi centar" i pozvao umerene političare da "budu na visini tog izazova" prenose bitanski mediji.

Bler je prethodno najavio zatvaranje svoje poslovne imperije posle višegodišnjih kritika zbog poduhvata na kojima zarađuje novac.

U intervjuu za časopis Eskvajer, na pitanje da li planira da se vrati u politiku, Bler je rekao da postoji granica do koje želi da govori o tom pitanju.

"Da li imam jaka ubeđenja o tome? Da. Da li sam motivisan? Da. Kuda da idem odavde i šta tačno treba da radim? To je otvoreno pitanje" rekao je Bler.

Bler je optužio laburističkog lidera Džeremija Korbina da je vratio Laburističku partiju "nazad u šezdesete", prenose britanski mediji.

Nekadašni premijer je rekao i da u Velikoj Britaniji trenutno vlada jednopartijsko stanje, a da, ako se tome doda da konzervativni lider nije izabran, "nešto ozbiljno nije u redu."

"Iskreno, to je tragedija za britansku politiku. Imate izbor između konzervativne vlade koja je vodila ka Bregzitu i ultralevičarskih Laburista koji veruju u politiku iz šezesetih" ocenio je nekadašnji britanski premijer.

XS
SM
MD
LG