Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Tuča poslanika UKIP-a u Evropskom parlamentu


Nigel Farage, bivši lider UKIP-a i sadašnji prijelazni šef stranke

Poslanik britanske euroskeptične partije UKIP Steven Woolfe koji je u četvrtak povrijeđen u tuči poslanika te stranke u Evropskom parlamentu u Strazburu je u svjesnom je stanju i osjeća se dobro, saopštila je njegova partija.

U saopštenju se navodi da su medicinske pretrage pokazale da evropski poslanik nema krvarenja na mozgu, ali da će ostati u bolnici preko noći.

"Osjećam se bolje, srećnije i smijem se kao uvjek", rekao je sam poslanik UKIP-a Woolfe.

Woolfie je prebačen u bolnicu pošto je udaren u tuči na sastanku poslanika UKIP-a u zgradi EP u Strazburu.

Britanski list The Guardian prenio je da je Woolfie, koji je favorit za novog lidera UKIP-a, dobio udarac poslije čega se onesvijestio. On je potom na svoj 49. rođendan odveden u bolnicu u Strazburu. Sa kim se sukobio i kako je došlo do incidenta nije poznato.

Vršilac dužnosti lidera UKIP-a, i glavni zagovornik Brexita, Nigel Farage izrazio je žaljenje zbog svađe među poslanicima njegove stranke, dodajući da je Woolfievo stanje "ozbiljno".

Woolfieu nije odmah pozlilo poslije udarca, već kada su poslanici krenuli na glasanje u EP.

Farage je rekao da će naložiti istragu u svojoj stranici u vezi, kako je rekao, "svađe" između "dvojice odraslih muškaraca" na stranačkom sastanku u Strazburu.

"Ovako izgleda kao da smo nasilni. To nije dobro" rekao je Farage dodajući da ne očekuje da će ovaj slučaj biti predat francuskoj policiji na razmatranje.

Farage je dan ranije objavio da će vratiti kao prijelazni lider UKIP-a do novih izbora za predsjednika stranke da bi se našla zamjena za Diane James, koja je podnijela ostavku nakon samo 18 dana na čelnoj funkciji u ovoj desničarskoj britanskoj stranci.

Ona je na čelu stranke bila naslijedila Faragea, 16.septembra. Obrazlažući ostavku James je rekla da nije imala podršku u stranci.

XS
SM
MD
LG