Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Eksplozija u Istanbulu u blizini aerodroma Ataturk: 5 povrijeđenih


Vatrogasci, policija i hitna pomoć na mjestu nesreće u kod policijske stanice u Istanbulu, 6. oktobra 2016.

U blizini policijske stanice kod aerodroma Ataturk u Istanbulu u četvrtak je eksplodirao motocikl-bomba pri čemu je najmanje pet osoba povrijeđeno, jedna od njih u veoma teškom stanju citira Reuters provincijskog guvernera Vasipa Sahina.

Turska NTV televizijska stanica emitovala je snimke dolaska službi hitne pomoći i pripadnika službi bezbjednosti koji su raspoređeni po cijeloj oblasti oko aerodroma.

Turska je imala niz bombaških napada prethodnih mjeseci za koje su odgovorni pripadnici Kurdistanske radničke partije ili borci "Islamske države".

Okrug u blizini aerodroma Ataturk u kojem se nalazi policijska stanica kod koje je došlo do eksplozije zove se Yenibosna.

Vatrogasci gase vatru izazvanu eksplozijom na mjestu nesreće,Istanbul, 6. oktobra 2016.
Vatrogasci gase vatru izazvanu eksplozijom na mjestu nesreće,Istanbul, 6. oktobra 2016.

Posljednji napad u Istanbulu dogodio se u junu, mjesec dana prije neupsješnog pokušaja puča za svrgavanje predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana 15. jula, kada je 45 ljudi ubjeno u trostrukom samoubilačkom napadu na aerodrom Ataturk, najvećem u zemlji i trećem po veličini u Evropi.

Za taj napad je optužena takozvana "Islamska država".

Drugi krvavi samoubilački napad u seriji dogodio se na istoku zemlje kada je u bizini Gaziantepa, na jednom vjenčanju u avgustu ubijeno 50 ljudi.

XS
SM
MD
LG