Dostupni linkovi

Mihajlović: Vlada ostaje na istom kursu pomoći izbeglicama


Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade Srbije
Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade Srbije

Vlada nije razgovarala o mogućnosti da Srbija zatvori granice za migrante, izjavila je danas potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović i ocenila da kod članova vlade nije videla različite stavove o tim pitanjima već brigu da sve bude urađeno na najbolji način i da se pomogne svima.

Mihajlović je to odgovorila nakon otvaranja Ženskog kutka u Miksalištu, namenjenog najranjivijim grupama migranata, upitana da li bi Srbija trebalo da zatvori granice za izbeglice.

"U samoj Evropi postoji mnogo je nerazjašnjenih činjenica kada se govori o migrantima i migrantskoj krizi. Što se tiče Srbije, od prvog dana smo pokazali sve ono što su Srbija i njeni građani. Pokazali smo dobrotu, baš zato što smo i sami prošli kroz slične probleme", rekla je Mihajlović.

Ona je navela da je od samog početka primetila brigu svakog političara, premijera i Vlade Srbije prema izbeglicama i da se taj stav nije promenio.

"Od prvog dana to nije samo pitanje države, nego i njenih gradjana. Da je samo vlada radila na pomoći migrantima to ne bi uspelo. Mi smo radili zajedno, gradjani, vlada, nevladin sektor i mnoge institucije i ostajemo na tom putu", rekla je Mihajlović.

Mihajlović je dodala da to nije samo obaveza prema dokumentima koje Srbija potpisuje već znak kakvi su građani Srbije.

Vlada Srbije, kako je dodala, ostaje na kursu da migrantima pomaže koliko god može, iako to nije uvek jednostavno.

Uvek sam za pomoć, rekla je Mihajlović upitana kakav je njen stav o migrantskom pitajnu i dodala da je potpredsednica vlade koja sprovodi vladinu politiku.

Žene i devojčice izbeglice danas su dobile "Ženski kutak" u Miksalištu, gde će nakon svega što su prošle moći da se odmore u miru i privatnosti i posvete sebi - uče strani jezik, razmenjuju iskustva i ideje, ali i učestvuju u različitim radionicama i steknu nove veštine.

XS
SM
MD
LG