Dostupni linkovi

Vanredna vijest

SAD suspenduju razgovore sa Rusijom o Siriji


"Ovo nije odluka koja je doneta lako", rekao je portparol Stejt departmenta Džon Kirbi

Sjedinjene Američke Države su suspendovale bilateralne razgovore sa Rusijom o Siriji, čiji je cilj bio da se oživi prekid vatre u toj zemlji i da se uspostavi zajednička vojna grupacija za obračun sa militantima.

"Ovo nije odluka koja je doneta lako", rekao je portparol Stejt departmenta Džon Kirbi, koji tvrdi da Rusija i njeni sirijski saveznici pojačavaju napade na oblasti u kojima su civili, prenosi AFP.

Ranije danas šef ruske diplomatije Sergej Lavrov izjavio je da se sporazum Rusije i SAD o Siriji nalazi u stanju suspenzije, jer je još nejasno kako se Vašington odnosi prema opoziciji koja ne priznaje taj dogovor.

"Izjave i potezi američkih kolega, kada je reč o Siriji, odlikuju se mnogim protivrečnostima, dok je nama prioritet da se prevaziđu sve dvosmislenosti, pogotovo jer one direktno utiču na saradnju sa SAD kada je reč o sprovođenju dogovora, koji se trenutno nalaze u stanju suspenzije, jer je nejasno kako se Vašington odnosi prema opozicionarima koji ne prihvataju taj dogovor", rekao je Lavrov.

XS
SM
MD
LG