Dostupni linkovi

HDZ dao rok Mostu da na ponudu odgovori do ponedeljka


HDZ Mostu ponudila pet ministarstava i mesto prvog potpredsednika Vlade
HDZ Mostu ponudila pet ministarstava i mesto prvog potpredsednika Vlade

Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) je Mostu ponudila pet ministarstava i mesto prvog potpredsednika Vlade, ali ne i poziciju šefa Sabora, objavio je "Jutarnji list".

Čelnicima Mosta je, kako navode izvori iz HDZ-a, na pregovorima o sastavljanju nove vlade poručeno da se konačno odluče da li pristaju na tu ponudu ili ne, saznaje hrvatski list i dodaje da su oni navodno dobili i rok za odluku - do sledeće runde pregovora, što znači do ponedeljka 3. oktobra.

Pored toga, šefu Mosta Boži Petrovu je, kako se nezvanično saznaje, HDZ ponudio podšku oko lokalnih izbora u Metkoviću i Omišu.

"Uz pet ministarstava i potpredsedničko mesto u Vladi, Most ne može da dobije još i mesto šefa Sabora. To bi bilo zaista previše", rekao je izvor iz HDZ-a, upućen u pregovore.

On dodaje da Petrov nije bio u kombinacijama za mesto predsednika Sabora, kako se nagađalo po medijima, nego je ta pozicija bila rezervisana za Roberta Podolnjaka.

Šef HDZ-a Andrej Plenković, međutim, juče je na pitanje da li je tačna informacija da se čelniku Mosta Boži Petrovu nudi mesto predsednika Sabora, odgovorio da se “ništa ne nudi”, nego se razgovara o mnogim pitanjima, pa tako i o sastavu Vlade i podeli pozicija u Saboru.

Informaciju da je došlo do određenih problema u pregovorima između HDZ-a i Mosta i da se do ponedeljka ti razgovori prekidaju, u petak uveče su negirali i HDZ i Most.

I Plenković je juče rekao da se pregovori odvijaju normalno, “u skladu sa dogovorenim programom”. On je za ponedeljak najavio nastavak formalnih razgovora između dve stranke.

XS
SM
MD
LG