Dostupni linkovi

Dačić: Nephodno obnoviti dijalog Srbije, BiH i Hrvatske


Ivica Dačić
Ivica Dačić

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da se Srbija zalaže za mir i stabilnost u regionu, te da je neophodno obnoviti dijalog Srbije, BiH i Hrvatske i okrenuti se traženju zajedničkog interesa.

Dačić je na sednici Odbora Skupštine Srbije za spoljne poslove o stanju u regionu i poziciji Srbije, međutim rekao i da će država uvek biti spremna da odgovori na svaku pretnju usmerenu ka njoj i da će umeti da zaštiti nacionalne interese.

"Srbija nije podržala organizovanje referenduma u BiH (o Danu RS), ali kao država koja je garant Dejtonskog sporazuma odgovoriće na svake pretnje usmerene Srbiji i znaće da zaštiti sebe, a to je poslednje o čemu treba govoriti, važno je da se što pre obnovi dijalog BiH, Hrvatske i Srbije", rekao je Dačić.

Kazao jeda seSrbija protiv promene Dejtonskog sporazuma i da to može da se desi samo uz saglasnost sva tri naroda, ali da Srbija neće dati nikome mogućnost da se "igra" Dejtonom.

"Oni koji već deset godina traže da se napravi Dejton 2, počeli su da budu 'dejtonobranitelji', a ispada da je RS postala ta koja navodno ruši Dejton", ocenio je Dačić.

XS
SM
MD
LG