Dostupni linkovi

Opozicioni Demokratski front na protestu u Podgorici


Sa ranijih protesta Demokratskog fronta
Sa ranijih protesta Demokratskog fronta

Funkcioneri i pristalice ozicionog Demokratskof fronta (DF) održavaju protest ispred kancelarija Državnog tužilaštva u Podgorici.

DF je, uprkos zabrani komunalne policije, postavio improvizovanu binu ispred tužilaštva sa koje su se čelnici tog saveza obratili okupljenima.

Lider DF-a Andrija Mandić je okupljenima poručio da je vlast na DF, kako je rekao, slala i policajce i kriminalce, ali su imali snage da izdrže.

"16. oktobra ih šaljemo u prošlost. Danas smo ja i Slaven Radunović Vodili veliku bitku, u ime svih vas i Crne Gore i poslali poruku da se ne plašimo. Večeras podižemo mi optužnicu ispred ove zgrade protiv Mila Đukanovića, Duška Markovića, Brana Gvozdenovića i drugih. Optužujemo ih za pljačku, divlji kapitalizam, 10 - časovno radno vrijeme, jer su milione narodnih para prenijeli na svoje račune", kazao je Mandić.

Mandić je ocijenio i da su državne institucije zarobljene. On je optužio tužilaštvo da radi u dosluhu sa liderom DPS-a, kako bi imao prednost na izborima.

"Da ispadne da je sa njima sigurno a da sa nama nije. To nije tačno", rekao je Mandić.

Lideri Nove srpske demokratije, članice opozicionog DF , Andrija Mandić i Slaven Radunović odbacili su, tokom prvog saslušanja u Višem sudu u Podgorici, optužbu da su na protestu 24. oktobra prošle godine pozivali na nasilnu promjenu ustavnog uređenja.

Okupljeni su, predvođeni liderima DF-a, krenuli u šetnju prema MUP-u.

Ispred Skupštine, Vlade i Predsjedništva je nekoliko desetina policajaca.

Demonstranti im skandiraju "kerovi" i "ubice".Građani su se okupili ispred MUP-a i skandiraju.Uzvikuju "izađi Gorane" i "Gorane kukavico" referišući se ma Goran Danilovića, ministra policije iz redova opozicije, nekada funkcionera DF i Nove srpske demokratije.

Opozicioni Demokratski front proruska je politička grupacija koja se protivi članstvu Crne Gore u NATO, i učešću opozicije u aktulnoj vladi izbornog povjerenja za obezbjeđivanje fer uslova za parlamentarne izbore koji će se održati 16. oktobra.

XS
SM
MD
LG