Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Dodik: Ne plašim se hapšenja


Priča o hapšenju više pokriće za one koji su htjeli da zaustave referendum: Milorad Dodik

Predsednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik izjavio je večeras da nema straha od hapšenja i da je zadovoljan jer je referendum o Danu Republike Srpske prošao bez problema.

"Nisam zadužen da se bojim i nemam nikakvog straha. Mislim da je priča o hapšenju više pokriće za one koji su htjeli da zaustave referendum. Sada pokušavaju da naprave nekakav novi aranžman. Zar misle da će država da se napravi političkim proganjanjem lidera jednog naroda", rekao je Dodik u intervjuu na televiziji N1.

Dodik je kazao da rata neće biti, jer on nije "čovek za rat", već "borac za politička prava svoga naroda" i dodao da je priča da je referendum o Danu Republike Srpske bio probni referendum o otcepljenju, "glupost".

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine je danas uputilo poziv za saslušanje Dodiku u svojstvu osumnjičenog u predmetu "referendum", jer je u Republici Srpskoj juče održan referendum o Danu republike bez obzira na odluku Ustavnog suda BiH o zabrani njegovog održavanja.

Ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić izjavio je da će Agencija za istrage i zaštitu (Sipa) privesti Dodika ako se ne odazove na poziv Tužilaštva, a razlog za neodazivanje bude neopravdan.

Dodik danas boravi u Beogradu, odakle je video-linkom odgovarao na pitanja voditelja iz studija N1 u Sarajevu.

XS
SM
MD
LG