Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Zbog prijetnji zatvorene škole u kanadskoj provinciji


Ilustracija

Kanadska policija je saopštila da su zatvorili sve škole u istočnoj provinciji Ostrvo princa Edvarda, nakon što su dobili prijetnje da će bomba detonirati u školi u srijedu.

Zvaničnik Kraljevske kanadske konjičke policije, Kavin Bailey, je rekao da eksplozivna naprava nije pronađena, kao i da u prijetnji koja je stigla faksom nije navedena niti jedna posebna loakcija i da su slične prijetnje dobile i škole u susjednoj provinciji Nova Skošija, kao i škole u SAD.

Nakon dojave o bombi evakuisne su škole i univerziteti, a đaci i studenti su odvedeni na sigurne lokacije u svojim zajednicima po ostrvu, koje se nalazi na Atlanskoj obali Kanade i najmanja je provincija te zemlje sa populacijom oko 146.000 ljudi.

U školama se ukupno nalazilo oko 19 000 đaka i studenata.

Policija u susjednoj Novoj Skošiji, takođe je zatvorila nekoliko koledža i univerzitetski kampus u Halifaksu, koji je evakuisan nakon anonimne prijetnje, saopštila je regionalna policija u Halifaksu.

U toj provinciji je policija nakon obavljenog uvida utvrdila da je sumnjivi paket bio samo smeće, te su otvorili ulice u toj oblasti.

Još jedan kampus i jedan univerzitet su zatvoreni u obližnjem mjestu, Sidnej takođe u Novosj Skošiji, zbog prijetnji bombom, izvjestili su lokalni medij, a prenosi Reuters.

XS
SM
MD
LG