Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Vulin: Kapaciteti za migrante gotovo popunjeni


Ministar Aleksandar Vulin poručio je kako Srbija mora da se ponaša kao i druge zemlje

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas da Srbija ima kapacitete za prijem oko 6.000 migranata koji su vrlo blizu popunjenosti pa treba pripremiti odgovarajuće rešenje.

Vulin je novinarima u Beogradu rekao da svaki migrant ima pravo da zatraži azil u Srbiji, ali da gotovo niko ne želi to da iskoristi jer bi u tom slučaju izgubio pravo da azil zatraži i u nekoj zemlji Evropske unije.

"Mi ćemo ih vraćati ili u zemlje porekla ili odande odakle su došli", kazao je Vulin i dodao da Srbija mora da se ponaša kao i druge zemlje, da se od zemalja Evropske unije očekuje jedinstveno rešenje za migrantsku krizu i da Srbija prihvata svaku zajedničku politiku.

Vulin je rekao da je zajedno sa ministrom spoljnih poslova Nebojšom Stefanovićem, premijeru Aleksandru Vučiću predložio da srpska granica bude ojačana kako bi se smanjio pritisak na vojsku i policiju.

"Predsednik vlade će doneti tu odluku, on ne deli sve stavove gospodina Stefanovića i mene, ali je vrlo zabrinut za sve što se dešava", kazao je Vulin.

Ministar je naveo i da treba očekivati nova zakonska rešenja jer su postojeća doneta u trenutku kada je u Srbiju godišnje ulazilo 10 migranata.

XS
SM
MD
LG