Dostupni linkovi

Policija u Njujorku traži informacije građana o eksploziji


Policija u Njujorku apeluje na gradjane da pruže informacije posle eksplozije u njujorškom kvartu Čelsi u kojoj je u subotu povredjeno 19 ljudi. Vlasti tu eksploziju nazivaju "namernim napadom", prenosi Glas Amerike.

Guverner Njujorka Endru Kuomo je nazvao incident "terorističkim činom" na konferenciji za štampu, ali je naglasio da nema dokaza o "medjunarodnom terorizmu."

Na konferenciji za štampu u Njujorku gradonačelnik Bil de Blazio je nazvao tu eksploziju "bombaškim napadom", ali nije otišao toliko daleko koliko guverner da je nazove terorizmom.

Dodatnih 1.000 pripadnika policije i Nacionalne garde će patrolirati gradskim transportnim sistemom "iz predostrožnosti.", rekao je Kuomo.

Gradske vlasti navode da su svih 29 povredjenih pušteni iz bolnice.

Eksplozija ispred broja 131 na zapadnom delu 23. ulice ostavila je za sobom krhotine i staklo po ulicama i uzrokovala znatnu materijalnu štetu. Na snimcima sa poprišta incidenta zabeleženim na lokalnim kamerama oko mesta eksplozije vide se polupani prozori automobila i radnji dok pešaci beže tražeći bezbednije mesto.

Bomba detonirana u prometnom kvartu punom barova, restorana i stambenih zgrada tokom subotnje gužve u najmnogoljudnijem gradu sveta dok se svetski lideri ove nedelje okupljaju u Njujorku radi godišnje konferencije Generalne skupsstine UN-a,dovela je do restrikcija u saobraćaju u blizini poprišta incidenta.

Nije jasno da li je pomenuti kvart bio posebno meta.

XS
SM
MD
LG