Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Ruska vojska: Pogoršava se situacija u Siriji


Alep

Situacija u Siriji se pogoršava jer se dogodilo više od 50 napada na sirijske snage i civile u poslednja 24 sata, saopštila je danas ruska vojska i ocenila da će SAD biti odgovorne za eventualni neuspeh primirja na snazi od ponedeljka.

"Situacija se pogoršava u Siriji", izjavio je načelnik ruskog Centra za koordinaciju u Siriji, general Vladimir Savčenko.

Prema njegovim rečima, situacija je posebno pogoršana u provincijama Alep i Hama gde pobunjeničke snage koriste primirje za grupisanje i dovlačenje oružja i municije za dalje operacije "zauzimanja teritorije" u Siriji.

Savčenko je rekao da su položaji sirijskih snaga bili meta pobunjeničkih snaga 55 puta i da su napadi registrovani i na civile.

"Ukoliko američka strana ne preduzme odgovarajuće mere i ne ispuni svoje obaveze u okviru sporazuma o primirju, SAD će biti odgovorne za neuspeh prekida vatre na sirijskoj teritoriji", izjavio je zvaničnik ruskog Generalštaba, general Viktor Poznihir.

Prema njegovim rečima, sirijska i ruska strana u potpunosti poštuju sporazum postignut 9. septembra, dok SAD i umerena opozcija "nisu ništa učinile" sa svoje strane.

XS
SM
MD
LG