Dostupni linkovi

Čilić izjednačio u drugom meču Davis kupa


Marin Čilić
Marin Čilić

Poslije prvog dana polufinalnog dvoboja Davis Cup reprezentacija Hrvatske i Francuske u zadarskoj dvorani Krešimira Ćosića rezultat je 1-1, nakon što je Richard Gasquet u prvom meču svladao Bornu Ćorića sa 6-2, 7-6 (5), 6-1, a Marin Čilić izjednačio pobjedom nad Lucasom Pouilleom 6-1, 7-6 (4), 2-6, 6-2.

Najbolji hrvatski tenisač je do izjednačujućeg boda nakon dva sata i 55 minuta borbe i uz gubitak jednog seta.

Čilić je projurio prvim setom, a do pobjede je mogao jednostavnije i brže da je u drugom setu bolje koristio brojne prilike za 'break'.

Kod vodstva 4-2 propustio je 0-40 i još jednu prednost za 'dupli' break te potom izgubio servis. No, u 11. gemu je opet došao do 'breaka' i imao tri povezane set-lopte (40-0), ali je dopustio Pouilleu da mu oduzme servis i izbori 'tie-break'.

Za subotnji dvoboj parova Željko Krajan je nominirao Ivana Dodiga i Marina Draganju, ali je prilično izvjesno da će se Dodigu pridružiti Marin Čilić, kao što je to bio slučaj i u dvoboju s Amerikancima u Portlandu.

Yannick Noah će ostati pri svom prvom izboru pa će važan bod Francuskoj pokušati donijeti Nicolas Mahut i Pierre-Hugues Herbert. Dvoboj parova započet će u 15 sati

XS
SM
MD
LG