Dostupni linkovi

Jako nevrijeme zahvatilo Istru


Ilustrativna fotografija
Ilustrativna fotografija

U petak popodne snažan grmljavinski sustav uz obilne oborine i prolazno jak vjetar zahvatio je dio zapadne obale Istre, javlja IstraMet.

Jaka kiša praćena vjetrom i u petak popodne spustila se na Poreč i Poreštinu, a po podatcima porečkih vatrogasaca, najteže je bilo na sjevernom potezu od Bijele uvale do Červara, gdje su imali tridesetak intervencija zbog poplavljenih obiteljskih kuća, podruma i poslovnih prostorija.

Stanovnici tog dijela Istre ne pamte tako jaku kišu koja je doslovce poplavila ulice porečke stare gradske jezgre. U središtu grada kiša je uzrokovala probleme vlasnicima automobila na parkiralištu iza glavnoga gradskog parkirališta, a u staroj gradskoj jezgri voda je prodrla u nekoliko poslovnih prostorija iz kojih su je izbacivali sami vlasnici i djelatnici.

Južnije je najviše pogođeno područje oko Zelene lagune. U pogonima Aquaparka imali su problema zbog vode koja je ušla u hale sa strojevima koji reguliraju njezin protok. Kiša je, uz kratke prekide, padala do 15,30 sati. Sve najavljeni događaji u gradu su odgođeni.

Po podatcima istarske policije, u ostalim dijelovima Istre nije bilo većih problema zbog nevremena.

Na snimkama stanovnika Poreča vidi se kako su ulice prekrivene vodom.

Prema Istramet GFS prognostičkom modelu i u nastavku dana bit će promjenjivo vrijeme uz mogućnost obilnijih pljuskova. Glavnina kiše tek pristiže.

Građane se poziva da maknu svoja vozila s kritičnih lokacija, kao i da uklone vrijedne stvari iz prostora koji i inače za jakih kiša poplavljuju.

XS
SM
MD
LG