Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Portparol: Tramp sada vjeruje da je Obama rođen u SAD


Donald Tramp

Kandidat Republikanske stranke za predsjednika SAD Donald Tramp sada vjeruje da je američki predsjednik Barak Obama rođen u SAD, izjavio je portparol njegovog izbornog štaba.

Portparol Džejson Miler je u saopštenju kasno sinoć rekao da Tramp "učinio veliku uslugu zemlji", time što je priveo kraju "ružan događaj".

"Tramp je 2011. konačno mogao da ovaj ružan događaj okonča primoravši predsjednika Obamu da objavi svoj izvod iz knjige rođenih", naveo je Miler.

Republikanski kandidat je time, dodao je Miler, učinio veliku uslugu predsjedniku i zemlji jer je zatvorio to pitanje koje je, kako je rekao, prvo pokrenula predsjednička kandidatkinja demokrata Hilari Klinton 2008. godine, tadašnja Obamina protivkandidatkinja za nominaciju za predsjednika.

"Time što je uspješno dobio Obamin izvod iz knjige rođenih kada drugi nisu mogli, Tramp vjeruje da je predsjednik Obama rođen u SAD", saopštio je Miler.

Tramp je dugo bio najglasniji zagovornik tvrdnji da Obama nije rođen u SAD, zbog čega ne bi mogao da bude predsjednik zemlje. Bijela kuća je 2011. godine, da bi demantovala te tvrdnje, objavila Obamin izvod iz knjige rođenih koji pokazuje da je američki predsjednik rođen na Havajima.

Tramp je međutim i poslije toga izbjegavao da kaže da je Obama rođen u SAD, a ni u najnovijem intervjuu za Vašington post nije želio da odgovori na pitanje da li vjeruje da je Obama rođen na Havajima.

XS
SM
MD
LG