Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Vučić: Ostao usamljen u protivljenju zidovima i ogradama


Aleksandar Vučić

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je u Parizu da je protiv dizanja zidova i ograda, ali da Evropska unija mora da reši migrantsku krizu na svojim granicama.

"Izgleda da sam ostao jedini u Evropi koji je protiv zidova i ograda. Zidovi nisu potrebni i nisu dobro rešenje ni za koga, ali nemojte da nas terate da moramo kažemo da ne može nijedan (migrant) više da uđe na teriroriju Srbije", rekao je Vučić novinarima u Parizu, gde boravi u trodnevnoj poseti.

Dodao je da pitanje migranata mora da reši EU na svojim granicama u Grčkoj i Bugarskoj i da Srbija "ne može da bude prva i poslednja odbrana Evrope".

"Mi hoćemo da prihvatimo svoj udeo odgovornosti, pokazali smo humano lice i solidarnost, ali mi ćemo svoju zemlju znati da zaštitimo", kazao je premijer dodajući da Srbija hoće rešenje za migrantsku krizu jer će "u nekom trenutku morati da donese odluku".

Migrantsku krizu i stabilnost regiona ocenio je kao probleme sa kojima se Srbija suočava, jer u Srbiji ima skoro 7.000 ljudi koji nemaju gde da odu, a da u Bugarskoj ima još toliko ljudi.

Vučić kaže da među migrantima više nema dece i roditelja i izbeglica iz Sirije, već da su najčešće u pitanju ekonomski migranti koji dolaze iz zemalja u kojima nema rata.

XS
SM
MD
LG