Dostupni linkovi

Dvoje mrtvih u tajfunu u Kini i na Tajvanu


Provincija Fudžijan u Kini nakon udara tajfuna
Provincija Fudžijan u Kini nakon udara tajfuna

U snažnom tajfunu koji je u četvrtak pogodio jugoistok Kine poginule su dvije osobe, a nekoliko desetina je povrijeđeno, saopštile su kineske vlasti.

Meteorološke službe u Kini i na Tajvanu navele su da je tajfun "Meranti" koji je u srijedu najprije opustošio Tajvan, najjača oluja koja je zadesila region od početka godine.

Kineski državni mediji prenijeli su da je jedna osoba poginula, a jedna nestala u priobalnom gradu Ksijamenu, u provinciji Fudžijan na jugostoku zemlje.

Tajvanski mediji javili su da je na tom ostrvu poginula jedna osoba, a 44 su povrijeđene, dok je skoro milion kuća ostalo bez struje i vode.

Otkazano je više od 140 polazaka vozova ka jugoistoku Kine, a mediji su objavili i snimak na kojem se vidi kako bujica uništava 800 godina star most u provinciji Fudžijan.

Nepogoda je uslijedila na dan početka trodnevne proslave Jesenjeg festivala u Kini i na Tajvanu, a meteorolozi očekuju da će "Meranti" danas po podne prerasti iz supertajfuna u tropsku oluju i da će i dalje slabiti tokom kretanja ka severu.

XS
SM
MD
LG