Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Vučić za stabilnost regije, Dodik ne odustaje od referenduma


Predsjednik RS Milorad Dodik i premijer Srbije Aleksandar Vučić

Predsjednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik još jednom je danas informisao premijera Srbije Aleksandra Vučića da će referendum u RS u ovakvim uslovima svakako biti održan, ukoliko Ustavni sud BiH u međuvremenu ne preinači ili promijeni svoju odluku i vrati odlučivanje na početak, dok je Vučić ponovio zvanične stavove Srbije o tome.


Vučić je ponovio zvanične stavove Republike Srbije, iznesene prošle nedjelje na sastanku u Predsjedništvu Srbije i rekao da je uvjeren da će Republika Srbija i Republika Srpska i u buduće svoje odnose činiti bližim i intenzivnijim, navodi se u saopštenju iz Vlade Srbije.


Kako se dodaje, Vučić je sa Dodikom razgovarao o daljem unapređenju bilateralnih odnosa Srbije i RS, posebno istakavši izgradnju infrastrukturnih projekata, puteva i mostova, koji povezuju Srbiju i RS, kao i zajedničkim ulaganjima u kulturne i obrazovne sadržaje.


Posebno je dogovoren nastavak zajedničkog ulaganja u Andrićev institut u Višegradu, kao i dalje učešće u obilježavanju različitih datuma iz nacionalne istorije srpskog naroda, navodi se u saopštenju.

XS
SM
MD
LG