Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Han u Srbiji, podrška reformama i evrointegracijama


Johanes Han sastaće se sa premijerom i novim sazivom Vlade Srbije

Komesar za evropsku politiku susedstva i pregovore o proširenju Johanes Han boravi u poseti Beogradu, tokom koje će se sastati sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem i novim sazivom Vlade Srbije.

Cilj posete je da komesar razgovara o daljim koracima na putu Srbije ka Evropskoj uniji, kao i da izrazi snažnu podršku Evropske unije reformskom programu i procesu evropskih integracija Srbije, saopšteno je iz Delegacije EU u Srbiji.

"S nestrpljenjem očekujem sastanak sa predsednikom Vlade Aleksandom Vučićem i ministrima nove Vlade koja je izrazila opredeljenje da nastavi sa ambicioznim reformskim programom i procesom evropskih integracija. Želim da vas još jednom uverim da Srbija ima podršku Evropske unije na svakom koraku na tom putu", izjavio je Han uoči posete, navodi se u saopštenju.

Govoreći o prioritetima u narednom periodu, komesar Han je dodao da će se u okviru pristupnog procesa predstavnici EU usredsrediti na rad sa srpskim vlastima na važnim temama poput jačanja vladavine prava, regionalne saradnje i procesa normalizacije odnosa Beograda i Prištine. "Želimo da ponudimo tehničku i finansijsku podršku kako bi se nastavila fiskalna konsolidacija, podstakao ekonomski rast i obezbedile bolje prilike za preduzeća, naročito za mlade preduzetnike i omladinu uopšte", rekao je Han.

Komesar Han će se u subotu sastati sa premijerom Vučićem i obratiti članovima Vlade Srbije.

Takođe će održati sastanak sa predsednicom Narodne skupštine Majom Gojković kao i sa skupštinskim Odborom za evropske integracije.

Han će posetu završiti učešćem na skupu u organizaciji Privredne komore Srbije i Delegacije EU u Srbiji pod nazivom "Pristupanje EU i unapređenje poslovnog okruženja u Srbiji", dodaje se u saopštenju.

XS
SM
MD
LG